Ras informatie Teddy dwerg
Het ras Teddy dwerg is niet erkend in Nederland.

Ook in Duitsland waar het ras gefokt is, niet erkend. Wel is er in Duitsland een “standaard” vastgesteld door de Duitse Teddy Club. Aan deze standaard die hieronder beschreven staat wil ik zoveel mogelijk aan voldoen.

Gewicht: Het gewicht van een volwassen Teddy dwerg ligt tussen de 800g en 1700g. Een voedster heeft een ideaal gewicht van 1350g. Een voedster lichter dan 1200g is niet geschikt voor de fok. Het ideaal gewicht voor een ram is ook 1000g het gewicht van een ram kan varieeren van 800g tot 1400g. Dit zijn slecht ideaal gewichten.

Bouw: De vorm van het lichaam moet kort, dik en rond zijn, ze zijn van voor naar achter gelijkmatig. Ze hebben een breed voorhoofd in vergelijking met het lichaam, het hoofd is opvallen kort en dik. De hals is erg kort en nauwelijks zichtbaar, er mag geen wamvorming voor komen. Ze hebben korte fijn gebouwde pootjes en een mooi afgeronde achterhand met een staart die dichtbij het lichaam staat.

Oren:Bij de oren is de ideale lengte 5,0 to 6,3 centimeter, er zijn oorlengtes van 4 tot 7,5 centimeter. Ze staan niet te dicht bij elkaar dit om de lange volle ruimte te bieden. De oren zijn mooi afgerond en goed behaard. Bij de oren is hoe kleiner hoe mooier.

Ogen: De ogen zijn bruin of blauw,groen rode ogen zijn toegestaan maar niet wenselijk.

Kleuren: Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk zowel bont als effen.

Vacht: Lange vacht ongeveer 5 tot 10 centimeter. De vacht 1 of 2 keer in de week goed uitborstelen om klitten en vervilten te voorkomen. Als de vacht klit en vilt trekt dit flink aan de huid en kan op lange termijn huidirritaties en ontstekingen van de huid veroorzaken. Het eerste half jaar hebben Teddy’s nog veel ondervacht wat veel klitten kan veroorzaken. Na de eerste vachtwisseling komt de echte vacht die veel minder klit.

Karakter: Zeer Lief, rustig konijn ze zijn ook erg nieuwsgierig en aanhankelijk.

Deze rasbeschrijving geeft de ideale eigenschappen weer, door de jonge leeftijd van dit ras zijn er nog vele variaties.