De Teddy Widder is een dwerghangoorkonijn met een 5-10 cm lange en pluizige vacht. Het zijn hele rustige, zachtaardige en vooral nieuwsgierige konijnen die graag bij mensen zijn. Ze volgen je als een hondje en zitten graag op schoot.
De vacht moet 2 keer per week goed worden uitgeborsteld. Ze zijn erg geschikt voor kinderen door hun goedaardige en rustige karakter.

Peking Widder
De Peking Teddy Widder is een Teddy Widder met een wat kortere rugbeharing. Qua karakter zijn ze gelijk; zeer aanhankelijk, rustig en duidelijk mensgericht. Peking Teddy’s hebben ook 1 à 2 keer per week een borstelbeurt nodig.

De Oorsprong
De Teddy Widder is ontstaan uit de Lionhead Lop. De eerste Lion werd rond 1900 gezien. Of een Lionhead Lop uit kruisingen van de Belgische Dwerg en de Swiss Fox is ontstaan of uit Dwerg Angora’s is niet helemaal duidelijk. In ieder geval had de Lionhead Lop een kale rugzijde en kreeg vanwege de prachtige lange manen zijn naam. Het hoofd heeft een cap, het neusbeen is kort van haar en vanaf daar begint de lange beharing die van het hoofd via de kraag tot aan de schouders loopt. Aan de achterhand hebben ze een rokje van haar. Er zijn 3 variëteiten: de maanloze Lion, de enkelmanige Lion en de dubbelmanige Lion. (bron: www.teddyvriendjes.nl )

Uit dubbelmanige Lions ontstonden weer dieren met een té volle beharing. Hun cap verdween, in plaats daarvan was het hoofd vol haar, hun oren waren wollig tot lang behaard. Het ruggedeelte had een zeer lange beharing die niet verdween na de eerste verharing. Door deze genen vast te leggen, ontstond een nieuw ras de Teddy Widder. Teddy Widders zijn qua karakter opvallend rustig.

Teddy Widder baby’s zijn zeer specifiek getekend die in de eerste levensweek vrijwel niets aan beharing vertonen. Enkele granenharen op het hoofd en lichaam zijn soms zichtbaar. De onderwol die de Teddy in grote mate heeft, komt pas veel later door.
Op een leeftijd van 5/6 weken zijn de ogen vrijwel niet meer zichtbaar en zijn er pluimpjes (beharing) aan de oren duidelijk zichtbaar. De beharing op de wangen, nek en flanken bevat vaak kleine pijpenkrulletjes. Vertonen de baby’s in het Teddy nest geen pluimpjes aan de oren en is het rugdek met onderwol maar ook met gladde dekharen ertussen dan worden deze Peking Teddy Widder genoemd.

Widder is het duitse woord voor hangoor dwerg. Mocht erkenning van de Teddy Widder in de toekomst volgen, zal het waarschijnlijk Teddy Hangoor Dwerg gaan heten.